Scholenproject 100-jarig bestaan Silvolds Belang

By 23 juni 2019 juni 27th, 2019 Nieuws

In het kader van de viering van 100 jaar Silvolds Belang, zijn de twee basisscholen in Silvolde benaderd om een project op te starten met het thema “Verbinding/Overbrugging” en wel via het bouwen van torens met afvalmaterialen. Er moest ook samengewerkt worden; een vereiste.
Een toren: van af een toren overzie je een groter gebied en kijk je verder dan je eigen dorp. Maar een toren kan, als jij ver van je woonplaats bent, ook een baken zijn en je ziet waar je naartoe moet, welke richting je op moet gaan.  

 

Basisschool “De Drie Linden” ging voortvarend te werk en daar kon deze week al gejureerd worden. Ben Donderwinkel en Evelien Jorna hadden er een hele kluif aan. Er werd beoordeeld op: stevigheid, originaliteit, afwerking en zeggingskracht.

Uiteindelijk ging de eerste prijs naar de “Pastel Tower” van Mihran, Dilara, Lejla en Yamila.

De tweede prijs werd behaald door Kayra, Amy, Elin en Zehra met hun toren “Rainbow”.

Alle leerlingen die een toren bouwden, waren bij de prijsuitreiking aanwezig en onder gejuich werden de prijswinnaars sportief bejubeld. Alle kunstenaars kregen een lekker waterijsje als besluit. Zie hieronder een aantal foto’s van het resultaat. Helaas is de kwaliteit van de foto’s niet altijd goed. Maar wees welkom om het resultaat in het echt te bekijken. De twee winnende torens zullen tijdens de kunstexpositie op 11,12 en 13 oktober te zien zijn in de N.H. Kerk; de andere torens komen dan op en rondom de Markt in etalages te staan.

Basisschool De Plakkenberg zit nog volop in het creatieve proces en daar zal in september worden gejureerd.

 

Leave a Reply