Nieuwsbrief-editie25-2019

By 25 april 2019 Nieuws

Onder hier de nieuwsbrief van SB editie 25-2019

Beste Silvoldenaren,

Silvolds Belang in het nieuws:

Receptie 100 jaar Silvolds Belang
De receptie die Silvolds Belang vrijdag 12 april 2019 gaf werd geopend door onze interim- voorzitter Peter van der Kemp. Hij heette iedereen van harte welkom. Ook werd het nieuwe logo onthuld, gemaakt door bestuurslid Stephen Gijsbers. Met dit frisse logo kan Silvolds Belang weer zeker 100 jaar vooruit. De kerken zijn nog steeds herkenbaar, de 7 bomen verwijzen naar de 7 heuvelen en de groene kleur verwijst naar onze groene leefomgeving.

De receptie was goed bezocht en verliep in een ontspannen sfeer. Prima  verzorgd door medewerkers van “Ons Pakhuus”, konden de bestuursleden de felicitaties in ontvangst nemen, kregen we een serenade van muziekvereniging Excelsior en Harmonie Radboud en werd de nieuwe website www.silvoldsbelang.nl gelanceerd. Daarnaast werd het boekje “100 jaar Silvolds Belang” onthuld waar de toekomstvisies van verschillende B.S-ers, Bekende Silvoldenaren in staan, een terugblik op ons vernieuwde centrum, een programmaoverzicht van de festiviteiten die Silvolds Belang dit jaar gaat organiseren. Het boekje is huis-aan-huis bezorgd, mocht u het niet hebben ontvangen mailt u dan naar t.sprenkelder@silvoldsbelang.nl .

Woonbehoefte Silvolde
De avond werd verzorgt door Silvolds Belang in samenwerking met gemeente Oude IJsselstreek en Wonion om te onderzoeken wat de woonbehoefte is in ons Silvolde. Deze avond werd goed bezocht.

Zie elders op de website het bijeenkomst wonen 29-03-2019

 

Koningsdag 27 april 2019.
Bij de Protestantse Kerk zal er wederom een Zillewoldse Koningsmarkt worden georganiseerd. Speciaal voor de kinderen is er een kleedjesmarkt daarnaast is er een grote brocante-  rommelmarkt verdeelt over verschillende kramen. Kom gezellig rondsnuffelen.

Dodenherdenking Silvolde zaterdag 4 mei 2019 Jaarthema: In vrijheid kiezen.

Al vele jaren organiseren de Oecumenische Werkgroep Silvolde en belangenvereniging Silvolds Belang een Interkerkelijke Herdenkingsbijeenkomst en een Stille Tocht. Deze Herdenkingsbijeenkomst wordt dit jaar gehouden op zaterdag 4 mei in de Mauritiuskerk,  Prins  Bernhardstraat  te Silvolde aanvang 19.00 uur. Na de laatste tonen van de ‘Signaal Taptoe’ volgen twee minuten stilte. Iedereen wordt uitgenodigd om vervolgens de meegebrachte bloemen bij het monument neer te leggen, ten teken van saamhorigheid.

Brief aan de raad/ Almende College
Silvolds Belang en Terborgs Belang hebben gezamenlijk een brief gestuurd aan de raad gemeente Oude IJsselstreek over het bestemmingsplan nieuwbouw Almende College.
Klik hier voor de brief

“75 jaar vrijheid” in 2020
Het programma “75 jaar vrijheid” in de Achterhoek start op zondag 29 maart 2020 op de Heelweg in Dinxperlo. Op 8 mei nodigt Silvolds Belang alle verenigingen in Silvolde  uit om mee te denken over de invulling van “75 jaar vrijheid”.  Wilt u brainstrormen met ons, dan bent u van harte welkom in het Willem Tell gebouw vanaf 19.00 uur.

Inloop Lichtenberg
De inloop in de Lichtenberg georganiseerd door Woonzorgnet wordt steeds beter bezocht. Op de dinsdag is er meestal een activiteit, en donderdags kan men een spelletje doen onder genot van kopje koffie/ thee. De laatste dinsdag van de maand sluit onze gebiedsmakelaar Sonja Vink aan, dus heeft u vragen naar de gemeente loop dan even binnen. Beide middagen staat de deur open van 13.00 tot 15.00 uur

Momenteel is de inloop bezig om te kijken of we mensen in de buurt kunnen helpen met onderhoud van hun tuin, heeft u tijd over en interesse loop dan eens binnen of mailt u naar p.tuenter@woonzorgnet.nl

 

Terborg 600 jaar Stad
Bestuursleden van Silvolds Belang zijn naar de receptie van Terborg 600 jaar Stad geweest in de vernieuwde Gregoriuskerk, en wat is deze mooi geworden, licht, ruim, zeker de moeite waard om te bezoeken. Tot 1 juni is er een expositie van Historisch overzicht Terborg waar Old Sillevold ook  het nodige expositiemateriaal heeft aangeleverd. Openingstijden alleen in weekenden en extra op 27 april en 27 mei 2019.

Bestuur Silvolds Belang

Leave a Reply