Silvolds Belang bestaat 100 jaar. Het uitgangspunt is nog hetzelfde als in 1919: opkomen voor de belangen van de Silvoldenaren en daarvoor onder meer regelmatig overleg voeren met de gemeente. In de eerste jaren hield de vereniging zich vooral bezig met acties voor meer straatverlichting, betere wegen, tram- en spoorverbindingen en riolering. Verkeersveiligheid en woningbouw zijn nu aandachtspunten. Om te achterhalen wat er onder de Silvoldse bevolking leeft zijn praatsessies gehouden over de toekomst van het dorp. Volgens het bestuur is het contact met de gemeente de laatste jaren duidelijk verbeterd en zijn de lijnen directer.

De aftrap van het eeuwfeest is op vrijdag 12 april. De belangenvereniging houdt dan een officiĆ«le receptie in Ons Pakhuus. Het jubileumboekje bevat geen historisch overzicht. De vereniging wil niet terugblikken, maar vooruitkijken. Naast de toekomstvisie van een aantal BS’ers (Bekende Silvoldenaren) bevat het een compleet activiteitenprogramma, dat zich op diverse locaties in het dorp afspeelt. Tijdens de receptie zal interim-voorzitter Peter van der Kemp meer details geven over de activiteiten. Het meest markante evenement is op zaterdagavond 22 juni het muziek- en theaterspektakel Overbrugging.

Op vrijdagavond 12 april gaat het jubileumjaar van start. Vanaf 19.30 uur in Ons Pakhuus is iedereen welkom om het bestuur van Silvolds Belang te feliciteren met deze mijlpaal